• Αυτοεξέταση μαστών
  Αυτοεξέταση μαστών

  Η αυτοεξέταση θα πρέπει να γίνεται περίπου την 7η - 10η ημέρα του κύκλου.

  Είναι πολύ σημαντικό, να τονισθεί ότι η γυναίκα που επιθυμεί να υποβάλλεται σε αυτοεξέταση των μαστών της θα πρέπει να την κάνει σωστά και θα πρέπει να τη διδαχθεί ή από τον ιατρό της ή απο εξειδικευμένο προσωπικό (νοσοκόμα).

 • Δίδυμη κύηση
  Δίδυμη κύηση

  Τα πανομοιότυπα ή μονοζυγωτικά δίδυμα προκύπτουν από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου το οποίο πριν από την εμφύτευσή του διαιρείται σε 2 ανεξάρτητα έμβρυα με πανομοιότυπο γενετικό υλικό.

Το Ιατρείο

homeΤο ιατρείο βρίσκεται στην Γλυφάδα στην οδό Σάββα Λαζαρίδη 15.

Ώρες λειτουργίας

clockΤο ιατρείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού. Καλέστε για να κλείσετε ραντεβού.

Κλείστε ραντεβού

appointmentΚαλέστε στο 210 89 82 070 για να κλείσετε ραντεβού για τον ετήσιο γυναικολόγικό σας έλεγχο.

Ηλεκτρονική επικοινωνία

mailΣτείλτε τις απορίες και ερωτήσεις σας με email στο info@dpanousis.gr.

Μαστολογία

breastΟ μαστός αναπτύσσεται κατά την διάρκεια της εμβρυικής ζωής. Κατά την γέννηση, υπάρχει ένα σύνολο από πόρους που καταλήγουν στην θηλή.

περισσότερα...

Λαπαροσκοπική χειρουργική

needleΗ λαπαροσκοπική χειρουργική πραγματοποιείται σε διάφορες γυναικολογικές επεμβάσεις όπως αφαίρεση ινομυώματων.

περισσότερα...

Γυναικολογία

kolposΤο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών χαρακτηρίζεται από διαταραχές της εμμήνου ρήσεως και από υψηλά επίπεδα ανδρικών ορμονών.

περισσότερα...

Ρομποτική χειρουργική

roboticsΜεγάλες γυναικολογικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται πλέον με την χρήση της ρομποτικής χειρουργικής.

περισσότερα...

Μαιευτική

pregnantΓια την απαρχή μιας εγκυμοσύνης προϋπόθεση είναι η γονιμοποίηση και εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου σε προετοιμασμένο ενδομήτριο.

περισσότερα...

Γυναικολογική ογκολογία

womanΟ καρκίνος του τραχήλου είναι ο δεύτερος σε συχνότητα και θνητότητα. Κάθε χρόνο θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ παπ.

περισσότερα...

aimoragiaΗ κολπική αιμορραγία συμβαίνει σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 20 έως 30% των κυήσεων 1ου τριμήνου (δηλαδή μέχρι τις 20 εβδομάδες).

Οι μισές από τις κυήσεις που επιπλέκονται από κολπική αιμορραγία καταλήγουν σε αυτόματη αποβολή.

Η πιο συχνή αιτία κολπικής αιμορραγία 1ου τριμήνου είναι οι αποβολές 1ου τριμήνου σε όλες τις μορφές τους (απειλούμενη, αναπόφευκτη, ατελής, τελεία, παλλίνδρομη κύηση και σηπτική έκτρωση), η έκτοπη κύηση, η τροφοπλαστική νόσος της κύησης και η ρήξη κύστεως ωχρού σωματίου.

Αποβολές 1ου τριμήνου
Η αυτόματη αποβολή είναι η συχνότερη αιτία κολπικής αιμορραγίας και χαρακτηρίζει τον τερματισμό μιας κύησης πριν από την 20η εβδομάδα κυήσεως.

Η απειλούμενη αποβολή είναι η εμφάνιση σταγονοειδούς κολπικής αιμόρροιας με ήπιο κοιλιακό άλγος χωρίς άμεση αποβολή εμβρυϊκών ιστών, με ανιχνεύσιμη καρδιακή λειτουργία (όταν η κύηση είναι μεγαλύτερη των 6 εβδομάδων) και με αύξηση των επιπέδων της β-HCG σε ποσοστό 65% κάθε 48 ώρες.

Η αναπόφευκτη αποβολή έχει κύριο χαρακτηριστικό τη διαστολή του τραχηλικού στομίου και την προβολή από αυτό του κυήματος, την ατελή αποβολή και την τελεία αποβολή με πλήρη εκκένωση της μήτρας από τα προϊόντα της σύλληψη.

Η παλλίνδρομη κύηση είναι η κατακράτηση εντός της μήτρας για ημέρες ή εβδομάδες του νεκρού εμβρύου και των υμένων.

Η σηπτική αποβολή είναι η αποβολή που επιπλέκεται με λοίμωξη, ενώ η καθ’ έξιν αποβολή είναι η παρουσία στο ιστορικό μιας ασθενούς συνεχών αυτόματων αποβολών.

Διακρίνουμε:

Τα εμβρυϊκά αίτια:

 • παθολογική ανάπτυξη του γονιμοποιημένου ωαρίου,

 • αποβολή λόγω ανευπλοϊδίας, και αποβολές φυσιολογικών εμβρύων.

Τα μητρικά αίτια:

 • Λοιμώξεις: toxoplasma gondii, listeria, chlamydia trachomatis, herpes simplex, mycoplasma hominis, και ureaplasma ureolyticum, brusella.

 • Χρ. Νοσήματα: Σακχ. Διαβήτης, Υπέρταση, Καρκίνος.

 • Ενδοκρινοπάθειες: Σακχ. Διαβήτης, Νοσήματα Θυρεοειδούς, Προγεστερονική Ανεπάρκεια.

 • Φάρμακα, περιβαλλοντολογικοί παράγοντες, κακή διατροφή, εθισμός,

 • Ανοσολογικοί παράγοντες: Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, Θρομβοφιλία, Αυτοάνοσα νοσήματα

 • Ηλικία, κοιλιακές επεμβάσεις, παθήσεις της μήτρας (κυρίως υποβλεννογόνια ινομυώματα, συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας).

 • Ανεπάρκεια τραχηλικού στομίου.

Όλες αυτές οι μορφές των αυτόματων αποβολών χαρακτηρίζονται από κολπική αιμόρροια, ήπιο ή μέτριο κοιλιακό άλγος και αναλόγως της περίπτωσης, από κλειστό ή ανοιχτό τραχηλικό στόμιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται εκκενωτική απόξεση ενδομητρικής κοιλότητας με ή χωρίς χορήγηση αντιβιοτικών σκευασμάτων, ενώ στην απειλούμενη αποβολή, η αντιμετώπιση είναι συντηρητική, με παρακολούθηση και χορήγηση συνθετικών προγεστερινοειδών.

Ερωτήσεις για τον θηλασμό

Όσο πιο γρήγορα μετά τον τοκετό θηλάσει το μωρό, τόσο γρηγορότερα έρχεται το πρωτόγαλα. Η παραγωγή γάλακτος βασίζεται στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο συχνά θηλάζει το βρέφος τόσο περισσότερο γάλα έχει η μητέρα.

More...

Mαστογραφία

Η μαστογραφία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η εφαρμογή της ως μέσο πληθυσμιακού ελέγχου - screening έχει προκαλέσει μείωση της θνητότητας λόγω της έγκαιρης - πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

More...

Ποιά είναι τα τρία στάδια του τοκετού;

Το 1ο ξεκινάει με την έναρξη του τοκετού και τελειώνει στην τελεία διαστολή του τραχήλου. Το 2ο ξεκινάει όταν η διαστολή του τραχήλου είναι τελεία και καταλήγει με την έξοδο του εμβρύου και το 3ο ξεκινάει αμέσως μετά τη γέννηση του εμβρύου και λήγει με την υστεροτοκία.

More...