Το 1ο στάδιο (ή περίοδος διαστολής) ξεκινάει με την έναρξη του τοκετού και τελειώνει στην τελεία διαστολή του τραχήλου (10cm περίπου). Το 2ο στάδιο ξεκινάει όταν η διαστολή του τραχήλου είναι τελεία και καταλήγει με την έξοδο του εμβρύου (περίοδος εξώθησης) και το 3ο στάδιο (ή περίοδος υστεροτοκίας) ξεκινάει αμέσως μετά τη γέννηση του εμβρύου και λήγει με την υστεροτοκία (έξοδος του πλακούντα).

Αυτό το ερώτημα ήταν πιο επίκαιρο ένα με δύο χρόνια πριν. Τώρα πια οι περισσότερες γυναίκες έρχονται στο ιατρείο για εξέταση είτε έχοντας κάνει ήδη ψηφιακή μαστογραφία, ή είναι αποφασισμένες να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία διότι έχουν πειστεί ότι είναι καλύτερη.

Όμως, είναι πράγματι καλύτερη και τι σημαίνει τελικά ο όρος "καλύτερη"; 
Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Βασική προϋπόθεση για να είναι καλύτερη η ψηφιακή μαστογραφία είναι να μπορεί να αναδείξει έναν καρκίνο ο οποίος δεν απεικονίζεται στην απλή μαστογραφία. Και θα ήταν ακόμη καλύτερη αν μπορούσε να το κάνει αυτό με μικρότερη δόση ακτινοβολίας και με μικρότερο κόστος. Επίσης αν η πίεση του μαστού ανάμεσα στις πλάκες του μηχανήματος ήταν μικρότερη τότε θα μιλάγαμε για μια σχεδόν τέλεια εξέταση.

Έχω αρκετό γάλα;
Όσο πιο γρήγορα μετά τον τοκετό θηλάσει το μωρό, τόσο γρηγορότερα έρχεται το πρωτόγαλα. Η παραγωγή γάλακτος βασίζεται στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο συχνά θηλάζει το βρέφος τόσο περισσότερο γάλα έχει η μητέρα, ώσπου να επέλθει μια ισορροπία, ένας συγχρονισμός μεταξύ του μηχανισμού παραγωγής γάλακτος της μητέρας και της ποσότητας που έχει ανάγκη το παιδί.

Το στρες, η κούραση και το άγχος είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία του θηλασμού.